Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της χώρας μας σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, συντονίζοντας τους αγώνες τους με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Να δώσουν ενωμένοι ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους τραπεζίτες και στο κεφάλαιο ότι δεν δέχονται να τους φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης που αυτοί προκάλεσαν. Ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια στην επίθεση και τον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο εναντίον τους - με τη στήριξη της κυβέρνησης και την ανοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ - με αυθαίρετες μαζικές απολύσεις, με μείωση ή πάγωμα των μισθών και με ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Να αγωνιστούν για να μπει φραγμός στις απολύσεις, για το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για επιδόματα ανεργίας στο 80% του μισθού, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την κατάργηση των υπεργολαβιών και όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Για ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και τη μη εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Για να σταματήσουν ή και να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας. Για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Για ίσα δικαιώματα στους μετανάστες.

Ο ΣΥΝ τιμάει τους διαχρονικά σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης και των παιδιών της που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δίκαια της τάξης τους και την κοινωνική πρόοδο.

Η κρίση του καπιταλισμού δεν θα γίνει κρίση των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Ο αγώνας για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται. Οι ηττημένοι του χθες θα είναι οι νικητές του αύριο.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009 || Ανακοίνωση Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε το νεοφιλελευθερισμό.
Ενωτικά και Αριστερά αλλάζουμε το τοπίο σε Ελλάδα και Ευρώπη
Πανευρωπαϊκή Αντίσταση στα σχέδια της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.
Το μέλλον μας γράφεται στους δρόμους.

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων. Σφραγίστηκε με σκληρούς αγώνες και φόρο αίματος της εργατικής τάξης που ξεκίνησαν στο Σικάγο για το 8ωρο το 1886 και συνέχισαν να τη χαρακτηρίζουν από τότε σε όλους τους γιορτασμούς της.

Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας, της ανεργίας, η οποία με βάση πλέον και τα επίσημα στοιχεία έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων –εργασιακών και δημοκρατικών– για όλους τους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, μετανάστες/τριες, είναι στο στόχαστρο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων σε όλο τον πλανήτη.

Κυβέρνηση, τραπεζίτες και επιχειρήσεις με την ανοικτή στήριξη και την προτροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και με την ουσιαστική συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις και ακόμη πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας εδώ και πολύ καιρό. Ήδη πολλά εργοστάσια κλείνουν και πετούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ άλλα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα με τον εκβιασμό του κλεισίματος. Την ίδια στιγμή, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην περιπτώσεις των 28 δις ευρώ στις τράπεζες, του Ομίλου Λαναρά αλλά και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις και τους τραπεζίτες με τεράστια ποσά, ενώ φορτώνει τους εργαζόμενους με όλο και πιο σκληρά μέτρα.

Στην ίδια γραμμή κινούνται όλες οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ δωρίζονται τεράστια ποσά σε τραπεζίτες και βιομήχανους για να ξεπεράσουν την κρίση. Το θράσος των εργοδοτών (Μίχαλου, Μυλωνά, προέδρου του ΣΕΒ κλπ) να ζητάνε ή και να εφαρμόζουν βδομάδα τριών εργάσιμων ημερών ή λιγότερες ώρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών είναι ακριβώς το ίδιο με το θράσος των ανταγωνιστών τους σε όλη την Ευρώπη, που μαζί με την Ευρωπαίκή Επιτροπή ζητάνε ακριβώς το ίδιο ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία.

Ταυτόχρονα από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Ν. Κακλαμάνη, απ’ τη ΝΔ μέχρι τον Πάγκαλο, προσπαθούν να μας «ποτίσουν» με τη χυδαία αντεργατική προπαγάνδα τους, ώστε να είμαστε διασπασμένοι και πιο αδύναμοι απέναντί τους. Η κυβέρνηση με την ανοχή ή και τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για να κάμψει ή να προλάβει τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, εντείνει τα μέτρα καταστολής (κάμερες παντού, παρακολουθήσεις, αστυνομοκρατία, κλίμα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ)

Οι ηγεσίες των συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν θέλουν και δεν μπορούν να ηγηθούν της εργατικής αντεπίθεσης παρά τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους λόγω των οικονομικών δυσκολιών τους και την ανασφάλειας την οποία καθημερινά βιώνουν. Ο «διάλογος» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ «για να μπει μπλόκο στην ανεργία», τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι σε μεγάλη ταξική σύγκρουση μαζί του επειδή οι επιχειρήσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση απολύουν μαζικά εργαζόμενους, είναι απαράδεκτος και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Η άρνησή της, να οργανώσει την κλιμάκωση και το συντονισμό οποιουδήποτε αγώνα, να στηρίξει το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την εξέγερση της νεολαίας τον περασμένο Δεκέμβρη, είναι απαράδεκτη.

Χέρι βοηθείας στη συμβιβαστική πολιτική των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με την απομονωτική και διασπαστική τους τακτική.

Είναι σαφές ότι τόσο το πρόγραμμα των εργατικών αιτημάτων όσο και οι μορφές πάλης για τη διεκδίκησή του, πρέπει να προκύψουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, από τη δράση τους και από την πίεση που θα ασκήσουν οι αγωνιστές της βάσης του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Το σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας», που το βλέπουμε σε όλες τις διαδηλώσεις και σε όλες τις γλώσσες παγκόσμια, ας είναι και στη δική μας Πρωτομαγιά η αρχή της απάντησης στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που θέλει να μας επιβάλει ο καπιταλισμός. Ας είναι η συνέχεια της πανεργατικής απεργίας της 2 Απρίλη για να υποχρεώσουμε τις ηγεσίες των συνδικάτων να παλέψουν μαζί με όλους και όλες μας για να μην περάσουν τα σχέδια και τα νομοσχέδια της ΝΔ – και της όποιας κυβέρνησης του κεφαλαίου ακολουθήσει.

Για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, αποτροπής των απολύσεων και προστασίας των ανέργων. Για να μην περάσει το αντεργατικό μέτρο της μείωσης των ημερών ή ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών, Για το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών. Για να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας. Για κατώτερο μισθό 1300 ευρώ και κατώτατη σύναξη στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Για την κατάργηση των υπεργολαβιών και όλων των επισφαλών και ελαστικών μορφών απασχόλησης. Για πλήρη, σταθερή και ποιοτική εργασία για όλους. Για την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και το περιβάλλον και για την άμεση προώθηση 100.000 προσλήψεων ανέργων σε αυτούς τους τομείς. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, δημοκρατικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σ’ αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι. Ένα πολύ σημαντικό κύμα αγώνων σαρώνει την Ευρώπη. Στις απεργίες και τις διαδηλώσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία κλπ. εμφανίζονται οι καλύτεροί μας σύμμαχοι. Αυτή την επιστροφή σε μια διεθνιστική πολιτική ενοποίησης των αγώνων και των αιτημάτων σε ευρωπαϊκό και πλανητικό επίπεδο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό η ουσιαστική στήριξη και ενίσχυσή του ΣΥΡΙΖΑ από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους και τη νεολαία στις προσεχείς εκλογές ευρωεκλογές θα σημαίνει ενίσχυση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων τους.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν αυτοί τα βάρη της οικονομικής κρίσης, για την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για το σοσιαλισμό και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται.


Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στην Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα την Βαρβάκειο Αγορά και ολοκλήρωσε την περιοδεία του κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Εγώ σήμερα δε θα πω αυτά που λένε όλοι όσοι τέτοιες μέρες περνάνε από εδώ. Ότι δηλαδή οι τιμές είναι ακριβές, ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει πέσει πολύ χαμηλά, ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχικό. Αυτά τα ξέρουμε. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια περνάμε «εβδομάδες των Παθών» και θα συνεχίσουμε να περνάμε.

Τούτες τις μέρες όμως ο κόσμος χρειάζεται κι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ακόμα και το πιο φτωχικό Πασχαλινό τραπέζι θα είναι πολύ πιο ανθρώπινο, πολύ πιο ζωντανό από το πιο πλούσιο τραπέζι των golden boys, των τραπεζιτών, της ολιγαρχίας. Ακόμα και το πιο φτωχό Πασχαλινό τραπέζι θα ξεχειλίζει από ανθρωπιά διότι η ανθρωπιά δεν μετριέται σε χρήμα.

Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι για μας το μήνυμα της Ανάστασης είναι ένα μήνυμα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Κι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή, ο τόπος χρειάζεται Ανάσταση αλλά αυτό είναι στο χέρι όλων μας και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε σελίδα, να ξεφύγουμε από την μιζέρια της διαπλοκής, της διαφθοράς και των πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται σήμερα για την κρίση που πληρώνει ο λαός».

- Κ. Πρόεδρε βλέπετε διπλές κάλπες;

Όλα είναι ανοιχτά, σημασία έχει να είναι κάλπες ελπίδας και Ανάστασης.

To Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου στην 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Επειδή πιστεύω βαθιά τις απεριόριστες δυνατότητες του εγχειρήματός μας, επειδή πιστεύω βαθιά ότι όποιες δυσκολίες έχουν βρεθεί μπροστά μας είναι υπερβάσιμες, επειδή άκουσα συντρόφισσες και συντρόφους να μιλάνε με την καρδιά τους πρώτα, και με το μυαλό τους, στην παρέμβασή μου αυτή δεν θα μιλήσω για τους άλλους. Θα μιλήσω για μας.

Έχει αξία νομίζω ο τεκμηριωμένος, αποφασιστικός, μαχητικός λόγος απέναντι στους άλλους. Το κύριο όμως που θα κρίνει τη δικιά μας πορεία θα είναι, όχι η κριτική μας στις θέσεις τους, θα είναι η προβολή των δικών μας θέσεων. Όχι η κριτική μας στην αδράνειά τους, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία, αλλά η δικιά μας δυνατότητα να οδηγήσουμε σε κινηματικές δράσεις. Όχι η κριτική μας στα δικά τους σχέδια, που είναι σχέδια ενσωμάτωσης και υποταγής σε ένα σύστημα το οποίο απ΄ όλους πια γίνεται δεκτό σ΄ όλον τον πλανήτη για την τεράστια, την εκρηκτική ζημιογόνα δράση που έχει, αλλά το δικό μας σχέδιο. Κι όχι κριτική στις δικιές τους αξίες μόνο, αλλά η προβολή των δικών μας αξιών.

συνέχεια

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Αποφασισμένοι να επιβάλλουν στις εταρείες κινητής τηλεφωνίας την νομιμίτητα


Αποφασισμένοι να «επιβάλλουν» στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας την νομιμότητα δήλωσαν οι φορείς της Πρέβεζας οι οποίοι χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στο Γραφείο του Δημάρχου Μιλτιάδη Κλάπα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το θέμα των παράνομων κεραιών που είτε είναι τοποθετημένες είτε πρόκειται να τοποθετηθούν στην πόλη.Αφορμή για την σύσκεψη ήταν οι πληροφορίες που ήθελαν να υπάρχουν εγκατεστημένες όχι μία αλλά δύο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πολυκατοικία της Οδού Δημητρίου Κρόκου και συγκεκριμένα στον ίδιο χώρο όπου πέρσυ έγινε η απομάκρυνση μιας «καμουφλαρισμένης» μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα κεραίας.Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας οι κεραίες τουλάχιστον χθες το πρωί δεν βρίσκονταν σε λειτουργία ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες.Με την σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων λοιπόν αποφασίστηκε την Τετάρτη-μετά την Κυριακή του Θωμά- και ώρα 1 το μεσημέρι στο σημείο της συμβολής των οδών Κρόκου και Μελίνας Μερκούρη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σκοπό να απομακρυνθούν οι δύο ιστοί που υπάρχουν έτσι ώστε αφενός να αποτραπεί το ενδεχόμενο λειτουργίας τους στο μέλλον και αφετέρου να κατευνάσει η αναταραχή που αυτή την στιγμή υπάρχει στην γειτονιά.Οι κεραίες της οδού Δημ.Κρόκου όμως αποδεικνύεται ότι είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» ενός προβλήματος που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.Οι φορείς στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις «εν κρυπτώ» τοποθετήσεις των κεραιών ζητώντας να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα προασπίσουν πάνω απ΄όλα την υγεία των πολιτών.Ετσι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κοινού –και κυρίως των μαθητών- σχετικά με το θέμα της ακτινοβολίας των κεραιών ενώ μέσα στον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στην οποία επιστήμονες θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να πληροφορηθούν από τους αρμόδιους πιά πραγματικά είναι η κατάσταση που βιώνουμε όλοι.Παράλληλα την επόμενη μέρα από την συγκέντρωση στην Οδό Δημητρίου Κρόκου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων για να εκτιμηθεί η κατάσταση με προσκεκλημένους και τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ ,προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει στο κτίριο της Λεωφόρο Ειρήνης.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Κλάπα οι πληροφορίες που φτάνουν είναι ότι πολλοί Πρεβεζάνοι δεν δέχονται πλέον να νοικιάσουν τις ταράτσες των σπιτιών τους-παρότι δέχονται προτάσεις από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας- κι αυτό μπορεί να οδηγήσει τις εταιρίες να εγκαταστήσουν πολλούς ιστούς σε έναν χώρο.Σύμφωνα πάντως και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης-2-2008 δεν θα επιτραπεί σε καμία εταιρία να τοποθετήσει παράνομες κεραίες αγνοώντας όχι μόνο το νομικό πλαίσιο αλλά και την βούληση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε στο πλαίσιο των προτάσεών του την εκπόνηση μελέτης η οποία θα υποδεικνύει την περιοχή όπου θα μπορεί να γίνει εγκατάσταση ορατών κεραιών με κοινή βάση έτσι ώστε να υπάρχει πυκνότερο σύστημα ιστών και μικρότερη διάχυση ακτινοβολίας.Σε κάθε περίπτωση- και έως ότου οι επιστήμονες αποφανθούν - Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο, Φορείς και Πολίτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια σε κάθε προσπάθεια τοποθέτησης παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Θέλω να ξεκινήσω με έναν θερμό χαιρετισμό προς όλες και όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ. Στην δεύτερη Πανελλαδική Σύσκεψη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Με ένα θερμό χαιρετισμό στα μέλη και στα στελέχη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως στον ανένταχτο κόσμο της αριστεράς. (συνέχεια)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10/4

  • 17.00: Εγγραφές
  • 18.30: Έναρξη Εργασιών
  • Άνοιγμα από το συντονιστή της γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι
  • Πολιτική Ομιλία - Αλέξης Τσίπρας
  • Παρουσίαση Σχεδίου Προγράμματος - Δήμος Τσακνιάς
  • Παρουσίαση Σχεδίου Διακήρυξης για την Ευρώπη - Θόδωρος Παρασκευόπουλος

Σάββατο 11/4

  • 09.30 - 14.00: Τοποθετήσεις, ομιλίες
  • 14.00 - 16.00: Διάλειμμα
  • 16.00 - 21.00: Τοποθετήσεις, ομιλίες

Κυριακή 12/4

  • 09.30 - 14.00
  • Τοποθετήσεις, ομιλίες
  • Πολιτική ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. Αλέκου Αλαβάνου
  • Τοποθετήσεις, ομιλίες
  • Παρουσίαση καταλήξεων της σύσκεψης από το Γιάννη Θεωνά

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Από την ομιλια του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή εκλογική μάχη. Τη μάχη των Ευρωεκλογών. Και αυτή τη μάχη πρέπει να τη δούμε σα μια μεγάλη ευκαιρία που έρχεται μπροστά μας. Αν η ριζοσπαστική αριστερά πετύχει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, πολλά πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν στο πολιτικό σκηνικό. Και η μάχη μας για την υπεράσπιση της κοινωνίας και για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, θα μπορεί να δοθεί από καλύτερες θέσεις και με ακόμα καλύτερους όρους,

Στην πορεία αυτή, το κόμμα έχει εξοπλιστεί όχι μόνο με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η συμμετοχή μας σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα το τελευταίο διάστημα, αλλά και με το πρόγραμμά μας, το οποίο ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία στο τελευταίο μας διαρκές συνέδριο.

Με τις αποφάσεις του Συνεδρίου αλλά και με την πρόσφατη επιλογή των μελών μας σε μια πλατιά δημοκρατική διαδικασία που ενεργοποίησε χιλιάδες μέλη μας και απέδειξε πόσο μπροστά είμαστε σε σχέση με τα άλλα κόμματα, θα βαδίζουμε προς τις Ευρωεκλογές, μέσα από το συμμαχικό σχήμα των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη αυτή θα δοθεί τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο των θέσεων για μια άλλη Ευρώπη. Η κριτική μας στις σημερινές δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική στρατηγική που προωθούν τα όργανά της και στο κοινωνικό της έλλειμμα πρέπει να ενισχύει το όραμά μας για μια δημοκρατική κοινωνική Ευρώπη. Μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια Ευρώπη των λαών.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προγραμματικές μας επεξεργασίες και το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εκλογική πλατφόρμα του ΚΕΑ, ώστε να διαμορφώσουμε μια Εκλογική Διακήρυξη που θα καλύπτει το σύνολο των ευαισθησιών, αλλά και των αποχρώσεων τόσο εντός του ΣΥΝ, όσο και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να μεταδώσουμε παντού το μήνυμα ότι κάθε βήμα ενίσχυσης της Αριστεράς είναι κέρδος για την έκβαση των κοινωνικών αγώνων. Των αγώνων που το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθούν σε κάθε μέτωπο, από τους εργασιακούς χώρους και τα πανεπιστήμια μέχρι τις γειτονιές και από την πιο απομακρυσμένη περιφέρεια μέχρι τις διεθνείς κινητοποιήσεις. Και ότι αυτοί οι κοινωνικοί αγώνες αποτελούν την πιο βασική προϋπόθεση για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Από την άλλη όμως, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε τις ρεαλιστικές αλλά και τολμηρές μας προτάσεις, για μια θετική διέξοδο από την κρίση. Να μην περιοριστούμε στις δυσοίωνες διαπιστώσεις και στις αυτονόητες καταστροφικές περιγραφές όσον αφορά στις επιπτώσεις των ν/φ πολιτικών. Να εισάγουμε ένα στοιχείο λελογισμένης αισιοδοξίας στο λόγο μας. Να επενδύσουμε στη διέξοδο και όχι στο βάθεμα της κρίσης.

Άλλωστε, αν για κάτι σήμερα γίνεται επιτακτική και αναγκαία η στροφή στα αριστερά που εμείς προτείνουμε, είναι γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική στρατηγική που επενδύει στην θετική διέξοδο.

Δεν θέλω να κοινοτοπήσω, μιλώντας για την ανάγκη να δώσουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Θα πω όμως ότι αυτή τη στιγμή οφείλουμε όλες και όλοι να δείξουμε την μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια και ενεργητικότητα. Να βγούμε από την Κουμουνδούρου και να ανοιχτούμε στον κόσμο, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό μας και προβάλλοντας με κάθε τρόπο τις προγραμματικές μας θέσεις.

Πιστέψτε με, ο κόσμος διψάει να ακούσει κάτι από την Αριστερά και είναι πολύ θυμωμένος μαζί μας γιατί οι προσδοκίες του από μας είναι πολύ μεγαλύτερες από μια εικόνα εσωκομματικών αντιπαραθέσεων που δίνουμε το τελευταίο διάστημα.

Οφείλουμε, λοιπόν, να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες που σημαντικά τμήματα νεολαίας και πολιτών έχουν τα τελευταία χρόνια εναποθέσει στο κόμμα μας και στις προοπτικές του.

Και αυτό αφορά και όσους ποθούν και αγωνίζονται για τη συσπείρωση και την κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς και τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες που έχουν τις αναφορές του στον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο, αλλά και σημαντικά τμήματα της νέας γενιάς.

Να βρεθούμε κοντά στις αγωνίες τους, στις ανασφάλειές τους, αλλά και στις προσπάθειες τους να αλλάξουν τα πράγματα.

Και αυτή τη δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας να τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί.

Φέρνοντας ολοένα και περσότερους εργαζόμενους, νέους, αδύναμους της κοινωνίας πιο κοντά στο πολιτικό μας σχέδιο. Δουλεύοντας για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και για την συγκρότηση μιας μεγάλης και ισχυρής αριστεράς.

Και αυτό με σεβασμό στην διαφωνία και στις διαφορετικές απόψεις, αλλά και με πίστη στην ενότητα και στην εξωστρεφή δράση και με φροντίδα για την δημόσια εικόνα του κόμματος να δώσουμε τη μάχη έχοντας βάλει τον πήχη ψηλά και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Και είναι συνειδητή επιλογή να βάλουμε το πήχη ψηλά. Δεν αγνοούμε τη σημερινές δυσκολίες και τις αλλαγές που προκαλεί η κρίση και στο τρόπο σκέψης και στη συνείδηση του κόσμου. Όμως είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε τις προβλέψεις και να καλύψουμε το στόχο όχι μόνο για 3, αλλά και 4 Ευρωβουλευτές. Για μια ακόμα πιο αντιπροσωπευτική και πλουραλιστική εκπροσώπηση των δυνάμεων μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προτείνω λοιπόν να αποφασίσουμε τη συγκρότηση εκλογικής επιτροπής για τη μάχη των ευρωεκλογών που πέρα από τον πρώτο πυρήνα που έχει αποφασιστεί από την ΠΓ να συμπεριλάβει και τον Αλέκο τον Αλαβάνο, και τον Φώτη τον Κουβέλη και τον Νίκο τον Χουντή και τον Δημήτρη τον Παπαδημούλη και της οποίας τον συντονισμό προτίθεμαι να αναλάβω.

Και με τη προσθήκη συντρόφων και συντροφισσών και από τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού της εκλογικής μάχης για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθειά μας.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άκτιο μπροστά στην είσοδο της βάσης αντιπολεμική, αντινατοϊκή διαδήλωση - διαμαρτυρία με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Την διαδήλωση οργάνωσε το Κοινωνικό Φόρουμ και ο ΣυΡιζΑ των νομών της Ηπείρου, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Πάτρας και συμμετείχαν: Ο Δήμος Πρέβεζας, Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρέβεζας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ι.Γ.Μ.Ε, η Δημοτική Κίνηση Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Πρέβεζας στον Παλαιστινιακό Λαό, η Νεολαία Συνασπισμού Πρέβεζας και Αγρινίου

Παραβρέθηκαν ο Βασίλης Γιολδάσης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Άρτας, επικεφαλής της Νομαρχιακής Παράταξης Άρτας "Αυτόνομη Παρέμβαση" και
ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκάδας,επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης "Όλοι για τη Λευκάδα"

Ο κεντρικός ομιλητής Σπύρος Παγκράτης έκανε μια αναδρομή στα δεινά που επεσσώρευσε στην ανθρωπότητα το ΝΑΤΟ κατά την 60χρονη ύπαρξή του, χρόνια γεμάτα με πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χούντες, τρομοκρατία και χιλιάδες νεκρους, με πρόσφατα παραδείγματα το βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλσβία, τις πολεμικές επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τη στήριξη των Ισραηλινών βαρβαροτήτων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Κατάγγειλε τον απόλυτα αρνητικό και άκρως επικίνδυνο ρόλο αυτού του στρατοκρατικού μηχανισμού για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία των λαών και των πολιτών της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Το ΝΑΤΟ, τόνισε, είναι μηχανή πολέμου και εργαλείο επιβολής των συμφερόντων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του διεθνούς ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο. Η ακόμη στενότερη σύμπλευση της Ε.Ε. με την πολιτική του ευρωατλαντισμού και η πλήρης πρόσδεση της ευρωπαϊκής «ασφάλειας» με τα νατοϊκά συμφέροντα, που επιχειρείται κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, αποτελεί επιλογή υψηλού κινδύνου για τους λαούς της Ευρώπης, την οποία καταδικάζουμε..

Η επέκταση του ΝΑΤΟ και η εγκατάσταση νέων βάσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν υπηρετούν την ασφάλεια της ηπείρου, αλλά τον πόλεμο. Οι βάσεις πρέπει να κλείσουν, το ΝΑΤΟ να διαλυθεί. Υποστηρίζουμε την αποχώρηση της Ελλάδας από την επιθετική Ατλαντική Συμμαχία. Απαιτούμε την επιστροφή των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων από τρίτες χώρες, την απαγόρευση, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της αποστολής στρατευμάτων εκτός συνόρων. Να τερματιστεί η στρατιωτική κατοχή στο Ιράκ, να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, να πάψουν οι απειλές ενάντια στο Ιράν..

Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή πολιτική ειρήνης και αλληλεγγύης που θα βασίζεται στη μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών. Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα φιλειρηνικά κινήματα στην Πολωνία και την Τσεχία, ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ στο έδαφος των χωρών τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στην παγκόσμια δίνη της οικονομικής κρίσης εξακολουθεί να συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επιλογές και να διατηρεί στρατό στα Νατοϊκά μέτωπα στον Περσικό, το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο, ενώ παραμένει αδύναμη και αμήχανη μπροστά στα προβλήματα του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και άλλων. Εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον παραλογισμό του νεοφιλελευθερισμού: να δαπανά τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, τη στιγμή που πετσοκόβει τα κονδύλια για την παιδεία,την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, ενώ παρακολουθεί αδιάφορη την ανεργία να καλπάζει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

  • για το κλείσιμο των βάσεων στο Άκτιο και τη Σούδα
  • για την απεμπλοκή της χώρας μας από διεθνείς συμφωνίες που συνδέονται με τον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας
  • για την επιστροφή των ελληνικών δυνάμεων από ξένα εδάφη
  • για τη προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και το Αιγαίο
Μετά το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκε ψήφισμα με ανάλογο περιεχόμενο προς τον Διοικητή της βάσης

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας

Πρέβεζα 4/4/2009

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ Πρέβεζας

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

4/4, ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ || ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΤΟ: ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 60 χρόνια, αρκετά!
Το ΝΑΤΟ να διαλυθεί
Οι βάσεις να κλείσουν
Λεφτά για το λαό και όχι για όπλα

Εν όψει της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον απόλυτα αρνητικό και άκρως επικίνδυνο ρόλο αυτού του στρατοκρατικού μηχανισμού για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία των λαών και των πολιτών της Ευρώπης και της Ελλάδας..

Το ΝΑΤΟ είναι μηχανή πολέμου και εργαλείο επιβολής των συμφερόντων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των διεθνούς ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο. Η ακόμη στενότερη σύμπλευση της Ε.Ε. με την πολιτική του ευρωατλαντισμού και η πλήρης πρόσδεση της ευρωπαϊκής «ασφάλειας» με τα νατοϊκά συμφέροντα, που θα επιχειρηθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, από 1 ως 5 Απριλίου 2009, αποτελεί επιλογή υψηλού κινδύνου για τους λαούς της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αυτές τις επιλογές..

Η επέκταση του ΝΑΤΟ και η εγκατάσταση νέων βάσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν υπηρετούν την ασφάλεια της ηπείρου, αλλά τον πόλεμο. Οι βάσεις πρέπει να κλείσουν, το ΝΑΤΟ να διαλυθεί. Υποστηρίζουμε την αποχώρηση της Ελλάδας από την επιθετική Ατλαντική Συμμαχία. Απαιτούμε την επιστροφή των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων από τρίτες χώρες, την απαγόρευση, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της αποστολής στρατευμάτων εκτός συνόρων. Να τερματιστεί η στρατιωτική κατοχή στο Ιράκ, να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, να πάψουν οι απειλές ενάντια στο Ιράν..

Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή πολιτική ειρήνης και αλληλεγγύης που θα βασίζεται στη μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών. Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα φιλειρηνικά κινήματα στην Πολωνία και την Τσεχία, ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ στο έδαφος των χωρών τους..

Στις 4 Απρίλη στο Στρασβούργο ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή του με τη φωνή της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς, του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, των αντιπολεμικών κινημάτων και των πολιτών που θα διαδηλώσουν εναντίον του ΝΑΤΟ. Εκ μέρους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο θα μεταβεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Παναγιώτα Μανιού, Ρούντι Ρινάλντι, Αγγέλικα Σαπουνά και Γιώργο Σαπουνά..

Στις 4 Απρίλη διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα κατά του ΝΑΤΟ και για το κλείσιμο των βάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα. Δίνουμε ραντεβού:

  • Στην Αθήνα, 11.00 στα Προπύλαια για πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ
  • Στον Τύρναβο, 11.00, στην Πλατεία Τυρνάβου, για πορεία στο νατοϊκό στρατόπεδο
  • Στην Πρέβεζα, 11.00 για αποκλεισμό της βάσης του Ακτίου και στις 13.00 στην πλατεία Ανδρούτσου για πορεία στην πόλη της Πρέβεζας.
  • Στα Χανιά, στις 12.00, στην πλατεία αγοράς για πορεία στην πόλη των Χανίων και στις 14.00 για αποκλεισμό της βάσης της Σούδας.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Μίκης Θεοδωράκης: Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ! Τώρα!


Δεν ξέρω πώς ηχεί στα αυτιά των άλλων λαών της Ευρώπης η λέξη «ΝΑΤΟ», όμως στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγεται σαν κατάρα.

Γιατί σημαίνει ξένες επεμβάσεις, εμφύλιο πόλεμο, εθνικές καταστροφές, αστυνομοκρατία, δικτατορία και εθνική αιμορραγία λόγω των υπέρογκων οικονομικών δαπανών που η Ατλαντική Συμμαχία μάς επιβάλλει σε βάρος της οικονομικής και της κοινωνικής μας ανάπτυξης και ευημερίας.

Στην ουσία, το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο στη διάθεση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, υπεύθυνο για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τις αμέτρητες καταστροφές με στόχο αθώους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Γάζα. Ένας μηχανισμός πολέμου που επιμένει να διατηρεί την οικουμένη σε ζώνες καλές και κακές και σε λαούς Α και Β κατηγορίας με όπλο την αναζωπύρωση του μίσους και της διχόνοιας.

Σήμερα, με τη βαθιά οικονομική κρίση που βυθίζει με γρήγορους ρυθμούς σε χάος την υπερδύναμη και τους δορυφόρους της, καταντά γελοία και επικίνδυνη η διατήρηση αυτού του κολοσσιαίου μηχανισμού που απορροφά δισεκατομμύρια ευρώ εν ονόματι ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, αυτοί οι δήθεν «ανώτεροι» λαοί που αποτελούν το ΝΑΤΟ να εξακολουθούν να διατείνονται ότι εκπροσωπούν τον ελεύθερο και γι' αυτό «ανώτερο» κόσμο με το δικαίωμα να τιμωρούν τους «κατώτερους» λαούς για να τους επιβάλουν το σύστημά τους; Και ποιο σύστημα; Της άγριας εκμετάλλευσης και της θεοποίησης του χρήματος, που σήμερα τους καταδικάζει σε στρατιές ανέργων και αύριο πεινασμένων και εξαθλιωμένων εργαζομένων;

Δεν φταίνε όμως μόνο οι εξουσιαστές, οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί και στρατηγοί που τους στηρίζουν, αλλά φταίνε και οι λαοί που τους ανέχονται. Πού είναι τα συνδικάτα; Πού είναι τα φλογερά νιάτα; Πού είναι οι στρατιές των εργαζομένων, που ειδικά γι' αυτούς έφτασε ήδη η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας; Και πώς η Ευρώπη των 300 εκατομμυρίων επιτρέπει σε μια χούφτα πολιτικούς και στρατηγούς να δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν η μεγάλη κρίση χτυπά τις ίδιες τις χώρες τους και η μοναδική ελευθερία που τους απομένει είναι η ελευθερία στην ανεργία, στην υπανάπτυξη και αύριο στην εξαθλίωση;

Δεν είναι λοιπόν μόνο ανήθικο να τολμάμε σήμερα να θεωρούμε το ΝΑΤΟ δύναμη ελευθερίας και δικαιοσύνης, αλλά και καταστροφικό για την οικονομία της Ευρώπης. Σκεφθείτε μόνο πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξασφάλιζε αυτός ο πακτωλός των χρημάτων που τώρα διατίθεται σε πολέμους, καταστροφές και σφαγές αμάχων.

Γι’ αυτό έπαψε πια η εποχή των λόγων και είναι ιστορική ανάγκη να μπούμε στην εποχή των έργων. Με σύνθημα τη διάλυση του ΝΑΤΟ, που εκτός όλων των άλλων σαν τυφλό όργανο των στρατηγών του Πενταγώνου και της αμερικανικής πολιτικής έχει αποστολή να μην αφήσει την Ευρώπη να ορθοποδήσει. Μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της και όχι στους στρατηγούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.