Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος Το τελευταίο μήνυμα του Λεωνίδα Κύρκου





“Φεύγω. Ζήσαμε -η γενιά μου- μια συναρπαστική περιπέτεια, γνώρισα από κοντά τη φτώχεια, τους κατατρεγμούς, τη φρίκη. Αλλά σε διαλείμματα και τη χαρά. Και έβαλα το λιθαράκι μου στον αγώνα για το φως, το δίκαιο και την ανθρωπιά. Ένιωσα συντετριμμένος όταν έσβησε το κόκκινο αστέρι στην κορυφή του Κρεμλίνου βουτηγμένο στη βία, το ψέμα και την ντροπή. Άλλα πίστεψαν οι άνθρωποι, άλλα λάλησαν οι προφήτες.

Όπως άλλος ήταν ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιστήκαμε και γι΄ αυτόν τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο, να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος. Φεύγω, σας χαιρετώ όλους, και εσάς που πορευτήκαμε μαζί και εσάς τους άλλους της κάθε φορά αντίπερα όχθης και έχω μόνο ένα να σας πω: σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία, δεν οδηγούν πουθενά, γεια σας”.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην κηδεία του Λ.Κύρκου




Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, με κορυφαίους τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, αλλά και σύντροφοι του Λεωνίδα από τα "πέτρινα χρόνια", όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Τάκης Μπενάς και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, αποχαιρέτησαν τον ιστορικό ηγέτη της ανανεωτικής αριστεράς. Μαζί τους και οι νεότερες γενιές πολιτικών της αριστεράς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Αλ. Αλαβάνος και ο Αλ. Τσίπρας, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.