Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΓΜΕ-ΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (10.10.2011)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΓΜΕ-ΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Περιοδεία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη στην Πρέβεζα

Με τους εργαζομένους του παραρτήματος Πρέβεζας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), καθώς υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος συζήτηση να κλείσει, όπως και όλα τα περιφερειακά παραρτήματα, συγχωνεύοντας ταυτόχρονα το ΙΓΜΕ με το ΚΑΠΕ και το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης κάτω από ένα ενιαίο οργανισμό, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Πρέβεζα η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη με κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το εν λόγω παράρτημα του ΙΓΜΕ λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, με ένα άριστα εξοπλισμένο και πιστοποιημένο χημείο έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής ευθύνης του (Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Δυτική Ελλάδα) και κυρίως στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτων. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στη βουλευτή την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ, καθώς η συγχώνευση του ΙΓΜΕ και το κλείσιμο των παραρτημάτων θα οδηγήσει σε μείωση έως και 50% του προσωπικού αλλά και θα ακυρώσει το χαρακτήρα και το έργο του ΙΓΜΕ που είναι κύρια η έρευνα.

Το μεσημέρι η βουλευτής συναντήθηκε με τους εργαζομένους και τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρεβέζης για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ένωση, αλλά και για τις πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα για «εκποίηση» των περιουσιακών στοιχείων της. Οι 110 εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρότατες ευθύνες στην διοίκηση της ΑΤΕ και δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε τρόπο τα σχέδια για κλείσιμο-συρρίκνωση της ΕΑΣ Πρεβέζης, το ξεπούλημα της Δωδώνης και την απαξίωση των αγροτοκτηνοτρόφων. Ακόμη, έθεσαν το θέμα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΑΣ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να το συνδιαμορφώσουν οι εργαζόμενοι, από κοινού με τους αγρότες και τη διοίκηση της Ένωσης.
Μετά τις δηλώσεις της το ίδιο μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ, η Η. Διώτη είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας, οι οποίοι της έθεσαν το θέμα του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης και του προβλήματος της υφαλμύρινσης των υπόγειων υδροφόρων που ταλαιπωρεί την πεδιάδα Άρτας-Πρέβεζας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προστασίας του Αμβρακικού κόλπου (ιχθυοκαλλιέργειες, δεξαμενές καυσίμων, ρύπανση, ανοξικές μάζες κλπ.).