Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, στο δρόμο της κοινωνικής επιδρομής, που επέλεξε σαν λύση για να αντιμετωπίσει το χρέος και τα ελλείμματα, κλιμακώνει την επίθεσή της και μας οδηγεί ολοταχώς προς τα πίσω, σε ένα νέο κοινωνικό μεσαίωνα. Τα νέα μέτρα συνιστούν:
- κλοπή του 14ου μισθού, μέσω περικοπής κατά 30% στον 13ο μισθό (Δώρο Χριστουγέννων) και 30% στον 14ο μισθό (Δώρο Πάσχα και επίδομα άδειας)
- περαιτέρω περικοπή 12% (συνολικά 22%) στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
- αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και στα χαμηλά κλιμάκια από 4,5% σε 5% και από 9% στο 10%, αύξηση κατά 20% των φόρων σε ποτά και τσιγάρα και 8 λεπτά ακόμη της τιμής της βενζίνης, μέτρα που πλήττουν καίρια τα ήδη πενιχρά λαϊκά εισοδήματα
-πάγωμα όλων των συντάξεων
Και δεν έχουν τέλος: Ετοιμάζονται για το νέο γύρο μέτρων, όπως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την «απελευθέρωση» των απολύσεων. Ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα κατεδάφιση του ήδη αποδιαρθρωμένου εργασιακού και μισθολογικού τοπίου στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Γ. Παπανδρέου «καταχράται» τη νωπή λαϊκή εντολή και τους παραδοσιακούς δεσμούς που διατηρεί το κόμμα του, με την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος με τον πιο σκληρό τρόπο!
Το διεθνές σύστημα βρίσκει πρόθυμο σύμμαχο, για να περάσει σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις άλλες χώρες, ξεκινώντας από το Νότο της Ευρώπης.
Αλλά δεν έχουν υπολογίσει τη δύναμη της κοινωνίας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρωτοστατήσει και στην πόλη μας, για την οικοδόμηση στην κοινωνία ανοιχτών Επιτροπών Αντίστασης, στον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, που έχουν εξαπολύσει οι συνασπισμένες δυνάμεις του διεθνούς κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των «εθνικών» Κυβερνήσεων.
Καλεί όλες τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις, που αναφέρονται στην κοινωνία και προσπαθούν να οργανώσουν την αντίστασή της, να συντονιστούν σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Η επιμονή αυτή την ώρα, στους μοναχικούς δρόμους ακόμη και στο συνδικαλιστικό κίνημα, διασπά το κοινό μέτωπο και διευκολύνει, πέρα από προθέσεις, στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων.
Απευθύνουμε αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους αγωνιστές της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν να πλήττεται βάναυσα η επιλογή τους για μια άλλη πολιτική και οι αξίες τους, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.
- Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
- Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου & ιδιωτικού τομέα
- Αντιστοίχηση της ΓΣΕΕ με την απαίτηση των εργαζομένων και νέα γενική πανεργατική απεργία στις 16 Μαρτίου που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
- Κλιμάκωση του αγώνα!
Πρέβεζα 03.03.2010
Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας