Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Κ.Λ.Π.

01/11/2011
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
O κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού, μετά την περήφανη στάση του λαού μας στην επέτειο του ΟΧΙ, τελικά σύρεται σε κάλπες.
Απ΄ ότι φαίνεται και παρά τη θέλησή του, τελικά δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος, αλλά κάλπες εκλογών.
Ό,τι και νάναι, ένα είναι σίγουρο. Ο λαός μας θα σηκώσει το ανάστημά του και θα πει ένα συντριπτικό ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας και της κοινωνικής χρεοκοπίας, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας για λογαριασμό και των λαών της Ευρώπης, αλλά κυρίως για τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία.
- Η κα Β. Παπανδρέου πριν από λίγο είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Συμφωνείτε μ΄ αυτό;..
Δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή.
To Γραφείο Τύπου
02/11/2011
Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στον Real FM
• Ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να συρθεί τελικά σε κάλπες, διότι έχει την αίσθηση ότι αυτός είναι ο τελευταίος εκβιασμός με τον οποίο θα συνεχίσει να κυβερνά, όπως κυβερνά δυο χρόνια τώρα με μια σειρά από εκβιασμούς
• Εμείς ήμασταν πρώτοι που θέσαμε το ζήτημα του δημοψηφίσματος, στην ώρα του, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε εν κρυπτώ να οδηγήσει τη χώρα σε αυτήν την πολύ μεγάλη εθνική περιπέτεια και μας είπαν όχι.
• Όποια κάλπη και αν στήσει πρώτη ο κ. Παπανδρέου θα εισπράξει τη λαϊκή οργή, αλλά και τη λαϊκή απαίτηση για αλλαγή πορείας.
• Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το δημοψήφισμα ως μια ιστορική ευκαιρία προκειμένου ο λαός μας να ανοίξει δρόμους ανατροπής και ελπίδας και για λογαριασμό των άλλων λαών της Ευρώπης. Διότι το συντριπτικό ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση από τον ελληνικό λαό θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία προκειμένου όχι μονάχα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να σωθούν από τη χρεοκοπία που μας οδηγεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αλλά θα είναι και σωτηρία για τους άλλους λαούς.
• Ανάγκη συμπόρευσης όλων των δυνάμεων που από αριστερή προοδευτική σκοπιά αντιτίθενται σε αυτήν την λαίλαπα του μνημονίου και της πολιτικής της λιτότητας που ασκείται εδώ και δυο χρόνια στη χώρα μας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφία, ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα βγάλει τη χώρα από τη λαίλαπα του μνημονίου, θα μας οδηγήσει σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση,θα προασπίσει τους μισθούς,τις συντάξεις και την κοινωνική συνοχή.
****************************

02/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού προάγοντα οδηγεί την κυβέρνηση Παπανδρέου σε άτακτη υποχώρηση και επιταχύνει την κατάρρευσή της. Η απαίτηση για προσφυγή σε εθνικές εκλογές δεν υποκαθίσταται και το έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης δεν καλύπτεται από κανενός είδους δημοψήφισμα .
Το όχι στη δανειακή συμφωνία και στο σύνολο της μνημονιακής πολιτικής που την συνοδεύει και χρεοκοπεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θα εκφρασθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε κάλπη . Πρόκειται για ένα μήνυμα που θα στείλει ο ελληνικός λαός προς κάθε κατεύθυνση και για λογαριασμό του συνόλου των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση και τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία που ευθύνεται για την κρίση .
To Γραφείο Τύπου