Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

1. Η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την ΠΕΜΠΤΗ 5 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 7.00 μμ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
Το θέμα της συνέλευσης είναι η συζήτηση του κειμένου των «15 σημείων» που αποτελούν τους άμεσους στόχους πάλης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους». Θα προηγηθούν σύντομες εισηγητικές παρουσιάσεις των 15 σημείων από τα στελέχη της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή και Παναγιώτη Μαντά και θα επακολουθήσουν τοποθετήσεις από συλλογικότητες και άτομα. Στόχος της Συνέλευσης μας είναι να δοθεί βήμα στα μέλη και τους φίλους του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο γόνιμος διάλογος.
Τα 15 σημεία- άμεσοι στόχοι πάλης αποτελούν πρόταση προς όλες τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για διάλογο και κοινή δράση στην κοινωνία και τα κινήματα.

2. Η Γραμματεία της Επιτροπής Αχαΐας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλει την επίθεση μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κατά μελών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων στην σημερινή παρακρατική απεργία. Η ηγεσία του ΚΚΕ επιλέγει την διάσπαση της αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος, επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό της αντίπαλο και προσπαθεί απελπισμένα να μονοπωλήσει τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες συκοφαντώντας και καταπνίγοντας οποιαδήποτε άλλη φωνή. Τα σημερινά γεγονότα καταδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική φτάνει μέχρι και την σωματική βία κατά αριστερών πολιτών και συλλογικοτήτων. Τους αφήνουμε στην κρίση των αριστερών και των εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: