Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

18/2/2009
Αγαπητοί / ές σύντροφοι / σες,

Σας ενημερώνουμε ότι, με ομόφωνη απόφαση του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ η διεξαγωγή των πανελλαδικών εσωκομματικών εκλογών για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου θα γίνει στις 8-9/3/09.
Αποφασίστηκε επίσης η σύνθεση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η οποία είναι η εξής: Δούκας Γιάννης, Ζευγολατάκος Βρασίδας, Καλκανδής Πέτρος, Κορωνάκης Τάσος, Μπαγεώργος Στέφανος, Παλαμαριτζής Γιώργος, Πουλάκης Κώστας, Σακελλαρίδης Γαβριήλ και Σαρρής Μανώλης
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση στις 18/2/09 μετά από συζήτηση ομόφωνα αποφάσισε για την εγκύκλιο που αφορά τους κανόνες οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών.
Αναλυτικά:
1.- Για την διαμόρφωση του Ευρωψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές στις 7/6/2009 και σε ότι αφορά τους υποψήφιους που θα προέρχονται από τον ΣΥΝ θα διεξαχθούν εσωκομματικές προκριματικές εκλογές όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΝ.
2.- Οι εκλογές θα γίνουν στις 8-9/3/2009 (Κυριακή-Δευτέρα).
3.- Κάθε Ν.Ε. ή Π.Κ. του ΣΥΝ και της νεολαίας εκλέγει 3μελή Εφορευτική Επιτροπή (στην οποία καλό θα ήταν ο γραμματέας της οργάνωσης να είναι μέλος της) που θα έχει την ευθύνη των εκλογών και ενημερώνει την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τη σύνθεσή της μέχρι την Κυριακή 1/3/09.
4.- Σε κάθε Ν.Ε. ή Π.Κ. του ΣΥΝ και της νεολαίας θα υπάρχει κάλπη ανοιχτή το διήμερο 8-9/3/09 και θα κλείσει υποχρεωτικά στις 8.00 μ.μ. στις 9/3/09. Οι κάλπες θα τοποθετηθούν στα κομματικά γραφεία του ΣΥΝ, στο κέντρο και την περιφέρεια. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν γραφεία, οι εκλογές μπορούν να γίνουν σε γραφεία γειτονικής οργάνωσης ή σε δημόσιο χώρο και σε κάθε περίπτωση σε συνεννόηση με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
5.- Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΝ και της νεολαίας του ΣΥΝ που είναι εγγεγραμμένα μέλη στις οργανωτικές καταστάσεις έως στις 9/12/08, όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης τα μέλη θα πρέπει να είναι οικονομικώς τακτοποιημένα. Ως οικονομική τακτοποίηση ορίζεται, κατ' ελάχιστον, η εξόφληση των συνδρομών του τελευταίου τριμήνου (10), κάτι που μπορεί να γίνει και την ημέρα της ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία είναι μυστική .
6.- Κάθε μέλος του ΣΥΝ ή της νεολαίας του ΣΥΝ που έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές μπορεί να διεκδικήσει υποψηφιότητα στο Ευρωψηφοδέλτιο. Προτάσεις (με αποδοχή του προτεινόμενου / ης) ή αυτοπροτάσεις, κατατίθενται έως την Τρίτη 24/2/09 6 μ.μ. στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπ' όψη Τάσου Κορωνάκη στο φαξ 2103217003 ή στο e-mail koronakis@syn.gr.
7.- Κάθε πρόταση θα συνοδεύεται με ένα βιογραφικό σημείωμα έως 100 λέξεις, όπου την ευθύνη της σύνταξης θα την έχει ο/η υποψήφιος/α.
8.- Τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν με αλφαβητική σειρά και κάθε μέλος που θα ψηφίζει καταγράφει την προτίμησή του βάζοντας αριθμητικά τη σειρά προτίμησης που θα διαλέξει.
9.- Σε οποιοδήποτε θέμα δεν αναφέρεται η παρούσα εγκύκλιος θα αναφερθεί η επόμενη μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
10.- Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καλεί όλες τις Ν.Ε., τις Π.Κ. και τις οργανώσεις νεολαίας του ΣΥΝ να δραστηριοποιηθούν και να συμβάλλουν ώστε, μαζί με την ολόπλευρη ενημέρωση των συντρόφων, οι εσωκομματικές εκλογές, που γίνονται για 4η φορά, και που είναι μοναδική δημοκρατική λειτουργία, να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να διεξαχθούν με την τήρηση όλων των κανόνων-προθεσμιών για μια άψογη δημοκρατική διαδικασία.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ