Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Του Βασίλη Πριμικήρη Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συνασπισμού


Ειλικρινής , ανθρώπινη και αισιόδοξη μπορεί να χαρακτηριστεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε της Πρέβεζας το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ Βασίλης Πριμικήρης με την ευκαιρία της προεκλογικής Συνέλευσης του Συνασπισμού.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μέσων της Πόλης μας, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για λογαριασμό της ηγεσίας, που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων όλο το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την διαχείριση του κακού αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Παραδεχόμενος ότι η εσωστρέφεια, που εμφανίστηκε, έβλαψε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Κόμματος στην κοινωνία, τόνισε ότι ο Συνασπισμός δεν είναι αρχηγικό κόμμα, δεν έχει κάποιον που κληρονόμησε το κόμμα από τον μπαμπά του, ή από τον θείο του. Έτσι την ώρα της μάχης θα είμαστε όλοι μαζί και θα σταθούμε όπως κάνουμε πάντα στο πλευρό του πολίτη, του εργάτη, του αγρότη, του επαγγελματία, της νεολαίας

Γιατί η διαφορετικότητα της Αριστεράς είναι η ανιδιοτέλεια, τα καθαρά χέρια, η αυταπάρνηση, κι΄αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κόσμος κι΄ας προσπάθησαν μερικοί να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με τους κυβερνώντες.

Εμείς λέμε ένα απλό πράγμα: Δεν είναι δυνατόν να καίνε εναλλάξ τα δάση, να αφήνουν στα χάλια της την Δημόσια Υγεία και Παιδεία, να αφήνουν στη ανασφάλεια την νέα γενιά και να ξαναζητάνε την ψήφο μας. Είναι θράσος!!! Στις κοκορομαχίες του δικομματισμού δεν υπάρχει χώρος για τα λαϊκά προβλήματα. Ποτέ δεν προβληματίστηκαν για το τι κοινωνία θα αφήσουν στα νέα παιδιά. Αρκούνται σε γενικόλογες αναφορές και υποσχέσεις, που ποτέ δεν υλοποίησαν με το ένα ή το άλλο πρόσχημα.

* Σε ερώτηση μήπως πρόκειται για προσωρινή «ανακωχή» ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣυΡιζΑ, απάντησε πως μπήκαν ζητήματα εμπιστοσύνης, όμως η ενότητα της Αριστεράς, της Μεγάλης Αριστεράς και όχι μόνο του ΣυΡιζΑ είναι θέληση όλων μας. Παρά τις επιμέρους διαφορές μας, έχουμε Πρόγραμμα, έχουμε απαντήσεις στα προβλήματα και πρέπει να τις συζητήσουμε με τον κόσμο, να βγούμε από τα γραφεία και τη μιζέρια και να απεγκλωβίσουμε τον πολίτη από τα δεσμά της αυτοδυναμίας και της εναλλαγής χωρίς πραγματική αλλαγή.

* Για τον Αλέκο Αλαβάνο είπε ότι με τις κινήσεις του για την δημιουργία του ΣυΡιζΑ, την παραίτησή του από τη Προεδρία του Συνασπισμού, την επισφαλή υποψηφιότητά του στο Ηράκλειο Κρήτης και τόσα άλλα, έδωσε μαθήματα πολιτικού ήθους, που δεν συναντάμε εύκολα στη χώρα μας και έβαλε την σφραγίδα του ανεξίτηλα στην ιστορία της Αριστεράς. Γι΄αυτό και προκαλούν εντύπωση οι τελευταίες λαθεμένες αποφάσεις του, όσον αφορά την διαχείριση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, καθώς και η μη συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές. Παρ΄ όλα αυτά αποτελεί κεφάλαιο για την Αριστερά και σίγουρα έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

* Το ερώτημα για τη στάση του ΣυΡιζΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας απαντήθηκε κατηγορηματικά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός κόμματος του δικομματισμού. Και δεν θα υπάρξουν δυσαρεστημένοι στο χώρο μας που θα πάνε στο ΠαΣοΚ. Ο κομματικός μας πατριωτισμός θα λειτουργήσει, παρά τις δυσκολίες και τις πιέσεις και τις συκοφαντίες που θα συναντήσουμε .Ο ΣυΡιζΑ θα στηριχτεί από την κοινωνία. Και τότε το ερώτημα, που ήδη μπήκε θα είναι προς τα μεγάλα κόμματα: Θα κυβερνήσουν με συνασπισμό τύπου Μέρκελ, σύμφωνα με τις θελήσεις των βιομηχάνων;

Κλείνοντας ο Β. Πριμικήρης ζήτησε τη στήριξη του ψηφοδέλτιου του ΣυΡιζΑ, που σύντομα θα ανακοινωθεί και στην Πρέβεζα και έκφρασε την αισιοδοξία του.


Πρέβεζα 10/09/2009

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: