Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Περιοδείες του Υποψήφιου βουλευτή Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ Χρήστου Νικολάου


Συνεχίστηκαν οι περιοδείες κλιμακίων του ΣυΡιζΑ στον Νομό Πρέβεζας

Την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009 κλιμάκια του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Νικολάου περιόδευσαν τα χωριά του Φαναρίου Λούτσα, Μεσοπόταμος, Τσουκνίδα, Βαλανιδοράχη, Καστρί, Κυψέλη, Θέμελο.
Ο Χρήστος Νικολάου είναι γεννημένος στον Μεσοπόταμο του Δήμου Φαναρίου, είναι αγρότης και γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα της αγροτιάς και ιδιαίτερα τα προϊόντα που καλλιεργούνται στον τόπο του. Είναι ο μοναδικός αγρότης σε όλα τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στον Νομό Πρέβεζας, απόδειξη της μεγάλης σημασίας που δίνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ στα προβλήματα της αγροτιάς. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η σημασία που έχει δώσει η Ν.Δ.που αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση που πλήττει όλα τα προϊόντα και αρκείται σε πυροσβεστικά μέτρα και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και το ΠαΣοΚ που άνοιξε το δρόμο στη διάλυση όλων των μηχανισμών στήριξης των τιμών και του αγροτικού εισοδήματος παλιότερα στην αγροτική οικονομία της χώρας με αποτέλεσμα
Η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία να απαξιώνεται και ο μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος να οδηγείται σε εξαφάνιση. Η ύπαιθρος να ερημώνει. Το αγροτικό εισόδημά να μειώνεται δραματικά. Το κόστος παραγωγής να εκτινάσσεται στα ύψη. Τα αγροτικά προϊόντα να μένουν απούλητα στις αποθήκες μετά την ιλιγγιώδη πτώση των τιμών. Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και τα διατροφικά σκάνδαλα να ενισχύουν την αισχροκέρδεια των εμπόρων. Τα καρτέλ να επιβάλλουν εξευτελιστικές τιμές στους παραγωγούς,την ίδια στιγμή που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να αγοράζουν πανάκριβα τα τρόφιμα στα ράφια. Η Αγροτική Τράπεζα και τα χρέη να έχουν γίνει βραχνάς στους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Ο συνταξιούχος του Ο.Γ.Α. να παίρνει σύνταξη πείνας και ντροπής. Το περιβάλλον να μολύνεται, τα εδάφη να υποβαθμίζονται, τα νερά του Αμβρακικού να ρυπαίνονται
Η χρόνια κρίση της ελληνικής γεωργίας επιδεινώθηκε δραματικά από το 2008 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.
Μεγαλώνει η αγωνία των αγροτών αν και σε ποια τιμή θα πουληθεί η φετινή παραγωγή.
Οι κινητοποιήσεις των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των παράκτιων αλιέων, βρίσκουν απέναντι τους την κυβερνητική αδιαφορία και τον εμπαιγμό.
Αυτά εκτιμάει ο ΣυΡιζΑ για τους αγρότες της περιοχής μας κι' αυτά συζητάει ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Νικολάου με τους συντοπίτες του, καθώς τους μοιράζει τα προεκλογικά έντυπα για την Αγροτική Πολιτική.
Και τους προτείνει να ψηφίσουν ΣυΡιζΑ που αγωνίζεται για να αναστραφεί η κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας και η εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Που θεωρεί την τροφή σαν θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και όχι σαν «προϊόν» για κερδοσκοπία των αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων.
Που υποστηρίζει μια μορφή γεωργίας πιο ήπια που σέβεται το περιβάλλον, τον παραγωγό και τον καταναλωτή, χωρίς να θυσιάζει τη διατροφική επάρκεια.
Που στοχεύει στην εξάλειψη της εκμετάλλευσης των μικρών και μεσαίων παραγωγών και των εργατών γης, εξασφαλίζει απασχόληση και ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς, τροφοδοτεί τους εργαζόμενους της πόλης με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, σέβεται τους φυσικούς πόρους, απαγορεύει τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και την ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος .
Το Γραφείο Τύπου