Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Με Αλαβάνο στο debate και Τσίπρα στην κεντρική συγκέντρωση

Τη μέγιστη δυνατή συστράτευση των δυνάμεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Στην κατεύθυνση αυτή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, καθώς και όλα τα κορυφαία στελέχη, στρατεύονται και συμμετέχουν σε όλους τους "μεγάλους σταθμούς" που απομένουν στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Έτσι ο Αλέκος Αλαβάνος, με τον αέρα της επιτυχημένης συμμετοχής του στο debate των εθνικών εκλογών, αλλά και της πολύχρονης πείρας του στην Ευρωβουλή, θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο debate των πολιτικών αρχηγών στις 28 Μαΐου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα "πάρει πάνω του" ως κεντρικός ομιλητής τις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ την Τρίτη θα δώσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης αμέσως μετά τη συνεδρίαση των εκπροσώπων των κομμάτων για τους όρους διεξαγωγής του debate, ερωτηθείς για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, "είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δύο πολύ ικανούς και αποτελεσματικούς πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο debate".

Καθημερινά, τόσο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όσο και τα κορυφαία στελέχη περιοδεύουν ανά τη χώρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης τις προσεχείς ημέρες θα περιοδεύσει στην Αμαλιάδα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, ενώ έχει προγραμματίσει επισκέψεις στη Γ.Γ. Αθλητισμού, στη ΦΑΕΕ κ.ά.

Όπως προαναφέραμε, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, όπως και όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και τα στελέχη έχουν ένα βαρύ πρόγραμμα περιοδειών. Ο Δ. Παπαδημούλης επισκέφτηκε τη Β' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Γιάννης Μπανιάς βρέθηκε στην Πρέβεζα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μόνη αποτελεσματική πολιτική δύναμη

Η δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πράσινων αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία στην Κουμουνδούρου, όπου με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι κύριος αντίπαλος είναι τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και η αποχή, που προπαγανδίζεται τεχνηέντως από διάφορα κέντρα. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ δήλωσε: "Είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, καθώς είναι η μόνη αποφασισμένη και αποτελεσματική πολιτική δύναμη στη χώρα σήμερα".