Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Το υπ. Υγείας εκβιάζει τον δήμο Πρέβεζας για το νέο νοσοκομείο!

Έναν απροκάλυπτο και στυγνό εκβιασμό σε βάρος της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της Πρέβεζας ασκεί το υπουγείο Υγείας μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του, της ΔΕΠΑΝΟΜ, προκειμένου να επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του νέου νοσοκομείου που θα δημιουργηθεί στην πόλη!
Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έχει αποφασίσει ότι ο δήμος παραχωρεί έκταση για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, όλες οι λειτουργίες του οποίου θα πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο.
Όμως, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πρέβεζας Μιλτ. Κλάπα, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ Χαρ. Λαμπρόπουλος ζητεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2008 την απάλειψη της φράσης "όλες οι λειτουργίες" από την απόφαση, γιατί "ενδέχεται να δημιουργήσει ασάφειες, δεδομένου ότι διάφορες υπηρεσίες (πλην ιατρικών και νοσηλευτικών) μπορούν ούτως ή άλλως με βάση τη νομοθεσία να ανατίθενται σε ιδιώτες"...
Μετά την επιμονή της δημοτικής αρχής της Πρέβεζας στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ απευθύνει εγγράφως στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 τον εξής εκβιασμό στον δήμαρχο της πόλης: "Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. έχει δεχθεί αξιόλογες προτάσεις για παραχώρηση προς το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακινήτων κατάλληλων για την ανέγερση του νέου γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας από όμορο δήμο"!...
Ο Μιλτ. Κλάπας θα καταγγείλει σήμερα το μεσημέρι από την Πρέβεζα τον εκβιασμό που ασκεί το υπουργείο Υγείας σε βάρος της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της πόλης, σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει. Επίσης, ο δήμαρχος Πρέβεζας έχει καλέσει για σήμερα το απόγευμα ευρεία σύσκεψη φορέων για το θέμα, στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Στ. Κουτσιουμπέλης.

Μ. Κλάπας: Καταγγέλλουμε τους εκβιαστές

Σε δηλώσεις του στην "Α", ο δήμαρχος Πρέβεζας τονίζει τα εξής: "Κάθε επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης ή όσων χρησιμοποιεί ως προπομπούς για μεταφορά της έδρας του νοσοκομείου είναι κυνική ομολογία ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει την κατασκευή ενός δημόσιου νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής και των πολιτών, αλλά ενός νοσοκομείου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματιών του κλάδου της Υγείας. Σε κάθε περίπτωση καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια που επιχειρεί να εκβιάσει το δήμο και τη δημοτική αρχή για να υποστείλει την αξίωσή της για τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου που απαιτούν οι πολίτες της περιοχής. Η κυβέρνηση παραμένει εκτεθειμένη στα μάτια όλων των πολιτών γιατί, ενώ ο δήμος παραχώρησε οικόπεδο 50 στρεμμάτων με όρους που διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, αυτή φαίνεται να υποχωρεί, παρόλο που διακήρυττε ότι το νοσοκομείο θα είναι δημόσιο. Χρησιμοποιεί, μάλιστα υποχείρια της, τον κ. Ανατολιωτάκη (σ.σ.: επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο) και τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ, για να μας γνωρίσει ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της κάτω από το συμβόλαιο της παραχώρησης που διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κανένας εκβιασμός, καμία δύναμη κανενός εκπροσώπου της ιδιωτικής Υγείας, όπως ο κ. Ανατολιωτάκης, δεν πρόκειται να μας κάνουν να υποχωρήσουμε από αυτό που θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο και είναι ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου. Καταγγέλλουμε τον κ. Ανατολιωτάκη και όσους συντάσσονται μαζί του και επιχειρούν με εκβιασμούς ως ακραιφνείς υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού της Υγείας. Τους παραδίδουμε στην κρίση όλων των συμπολιτών μας που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα στις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και, επίσης, δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση με την εκβιαστική απειλή της μεταφοράς του νέου νοσοκομείου από την Πρέβεζα θα την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικό τρόπο".

Ερώτηση του Θ. Λεβέντη

Εάν είναι στις προθέσεις του να ανεγερθεί νέο νοσοκομείο στο Μύτικα Πρέβεζας με δημόσιες δαπάνες, με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του να είναι στην κυριότητα του δημοσίου και με όλες τις λειτουργίες του ενταγμένες στο ΕΣΥ, καθώς και εάν, σε αντίθετη περίπτωση, έχουν υπολογισθεί οι συνέπειες για την πόλη της Πρέβεζας από την απομάκρυνση του νοσοκομείου και ποιο το κόστος που θα κληθούν να καταβάλλουν οι πολίτες και τα ταμεία τους ρωτάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Λεβέντης τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Δημοσιεύτηκε στην Αυγή 8/10/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: