Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ

Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το «Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας» να χάσει τον τόσο όμορφο χώρο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα που με τόσο κόπο και μεράκι δημιούργησε. Ο χώρος αυτός αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε απ' όλους τους Πρεβεζάνους και ιδιαίτερα από τον Δήμο Πρέβεζας που στάθηκε δίπλα στο εργαστήρι παρά τις αντιδράσεις του Στρατού.
Τι έγινε τώρα και ζητιέται η εγκατάλειψη του χώρου; Τώρα που αποδίδονται τα στρατόπεδα στον Δήμο, κανείς δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη.
Αντίθετα το θεατράκι αυτό, που αποτέλεσε παράδειγμα δημιουργικής ομαδικής κατάληψης με ξεκάθαρο πολιτιστικό στόχο, πρέπει να διαφυλαχτεί και να αναδειχτεί παραπέρα. Ο χώρος αυτός που αποτέλεσε φωτεινή εξαίρεση στη συνολική υποβάθμιση και εγκατάλειψη του Κάστρου μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια.
Το Θεατρικό Εργαστήρι όχι μόνο δεν πρέπει να φύγει, αλλά να βρει και άλλους μιμητές και γείτονες στην κατάληψη με σκοπό την εξυγίανση και αξιοποίηση του Κάστρου.
Ο Συνασπισμός καλεί τη Δημοτική Αρχή, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Πόλης, όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Πρέβεζας να υπερασπίσουν το θεατράκι και να μην επιτρέψουν την έξωση.
Η Κυβέρνηση να σταματήσει τα μισόλογα και να παραχωρήσει άμεσα τα στρατόπεδα, για να αποδοθούν τελικά στους πολίτες.

Πρέβεζα 24 Οκτώβρη 2008

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του Συνασπισμού Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: