Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Στο δημόσιο όλες οι λειτουργίες του νέου νοσοκομείου

Την απόφασή του να παραχωρήσει δημοτικό οικόπεδο στο υπουργείο Υγείας, στην περιοχή Μύτικα, για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της πόλης, με την προϋπόθεση ότι όλες οι λειτουργίες του θα ανήκουν στο δημόσιο και το ΕΣΥ, επαναβεβαίωσε προχθές κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας.
Στην απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τονίζει μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση, αν συνεχίσει να επιμένει στην στάση της μη υπογραφής του συμβολαίου παραχώρησης και επιμείνει στην απαίτησή της να αφαιρεθούν οι όροι που εξασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα, ομολογεί ότι με τη μέθοδο των συμπράξεων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) δεν μπορεί να κατασκευάσει δημόσια νοσοκομεία. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί την εξαιρετική αναγκαιότητα της δημιουργίας του νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα και, εάν και εφόσον έχει μπλοκαριστεί, να εντάξει την κατασκευή του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να εγκαταλείψει τη μέθοδο των ΣΔΙΤ".
Το δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας αποφάσισε επίσης να καλέσει τους δημότες της πόλης σε συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με το νέο νοσοκομείο και τον εκβιασμό που ασκεί το υπουργείο Υγείας σε βάρος του δήμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή, ενώ την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τον αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τις ΣΔΙΤ στην Υγεία.
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας "καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. για τον εκβιασμό που άσκησε στη δημοτική αρχή με το έγγραφό της στις 23 Σεπτεμβρίου 2008, με το οποίο απειλεί τον δήμο Πρέβεζας ανοιχτά ότι, αν δεν αποδεχθεί την άρση των όρων που εξασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, αυτό θα μεταφερθεί σε όμορο δήμο".
Την απόφαση καταψήφισαν οι σύμβουλοι οι οποίοι πρόσκεινται στη Ν.Δ., ενώ οι σύμβουλοι του ΚΚΕ κατέθεσαν και υπερψήφισαν δικό τους, πιο... "επαναστατικό" σχέδιο απόφασης κατά της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου με ΣΔΙΤ.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτ. Κλάπας θα αποστείλει εντός των ημερών ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Ο δήμαρχος Πρέβεζας θα καλεί τους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς να ασκήσουν πίεση και να προβούν σε δημόσιες παρεμβάσεις προκειμένου η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν τον εκβιασμό που ασκούν σε βάρος της δημοτικής αρχής, των κοινωνικών φορέων και των κατοίκων της πόλης. Ο Μιλτ. Κλάπας θα ζητήσει επίσης να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το θέμα.

Δημοσιεύτηκε στην Αυγή της 15/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: