Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Στηρίξτε τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα απέστειλε χθες ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτ. Κλάπας για το θέμα του νέου νοσοκομείου που έχει προγραμματισθεί να κατασκευασθεί στην πόλη.
Ο Μιλτ. Κλάπας καταγγέλλει τον εκβιασμό που ασκεί η κυβέρνηση σε βάρος της δημοτικής αρχής της Πρέβεζας προκειμένου η τελευταία να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση ορισμένων λειτουργιών του νέου νοσοκομείου και ζητεί συνάντηση για να ενημερώσει σχετικά τους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρει στην επιστολή του τα εξής: "Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά και απροκάλυπτα τους πολίτες, τους φορείς και τον δήμο της Πρέβεζας με την απειλή της μεταφοράς του νέου νοσοκομείου της, εάν δεν αποδεχτούμε την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή του. Ο δήμος της πόλης μας παραχώρησε προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας έκταση 50 στρεμμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα του Μύτικα με μοναδική αξίωση το νέο νοσοκομείο να είναι δημόσιου χαρακτήρα πλήρως ενταγμένο στο ΕΣΥ με όλες του τις λειτουργίες στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της μεθόδου της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) να κατασκευάσει ένα 'βαθιά' ιδιωτικοποιημένο νοσοκομείο παραδίδοντας στον ιδιώτη επενδυτή μεγάλο μέρος των λειτουργιών του. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο το δημόσιο θα καταβάλλει τεράστια ποσά τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα που θα παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή του. Στον αγώνα μας αυτό ζητώ την στήριξη και τη συμπαράσταση του κόμματος που ηγείσθε. Παρακαλώ να μου δοθεί η δυνατότητα να σας ενημερώσω προσωπικά για το θέμα σε συνάντηση που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: