Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ο δήμος Πρέβεζας απαντά στον εκβιασμό του υπ. Υγείας

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας προκειμένου να επιβεβαιώσει εκ νέου την απόφασή του να δεχθεί την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της πόλης σε οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος, με την προϋπόθεση ότι όλες οι λειτουργίες του νοσοκομείου θα ανήκουν στο δημόσιο.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας αναμένεται να αποστείλει εντός των ημερών ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.
Στην επιστολή του ο Μιλτ. Κλάπας θα καταγγέλλει τον ωμό εκβιασμό που ασκεί το υπουργείο Υγείας σε βάρος της δημοτικής αρχής της πόλης προκειμένου η τελευταία να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του νέου νοσοκομείου. Επίσης, ο δήμαρχος Πρέβεζας θα ζητεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να ασκήσουν πίεση και να προβούν σε δημόσιες παρεμβάσεις προκειμένου η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν τον εκβιασμό.
Στο πλευρό της δημοτικής αρχής της Πρέβεζας έχουν ταχθεί η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, οι πρόεδροι των σημαντικότερων επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων της πόλης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης. Το θέμα έχει ήδη έρθει στη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαν. Σκουλάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Λεβέντη, ενώ ο δήμος Πρέβεζας προσανατολίζεται πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δημοσιεύτηκε στην Αυγή 12/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: