Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

5 Μαΐου 2010: «Αλληλεγγύη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς τους Έλληνες εργαζόμενους»

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά χαιρετίζει την πρωτοφανή γενική απεργία και τις εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, που ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν διοργανωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη τα κόμματα-μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και διοργάνωσαν δράσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

Από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΚΕΑ, Λόταρ Μπίσκυ, δήλωσε: “Το προσφάτως εγκεκριμένο πακέτο στήριξης δεν μπορεί να φέρει σταθερότητα για τους Έλληνες πολίτες, αλλά στοχεύει στη δημιουργία κινήτρων για την συντομότερη δυνατή επιστροφή στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, με κόστη υψηλού ρίσκου. Τα κράτη και η Ευρώπη γενικότερα δεν πρέπει να επιμείνουν στο αποτυχημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά πρέπει να βρουν μια κοινή λύση. Δεν πρόκειται για μια Ελληνική, Πορτογαλική, Ιρλανδική ή Ισπανική κρίση. Αυτή είναι μια Ευρωπαϊκή κρίση”.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά απορρίπτει τον “Μηχανισμό Στήριξης” ΕΕ-ΔΝΤ, ο οποίος επιτρέπει στο ΔΝΤ να εισβάλει στην Ευρωζώνη και να καθορίσει το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας. Το ΚΕΑ καλεί στο σχηματισμό ενός ενωτικού, Ευρωπαϊκού Μετώπου κοινωνικών και πολιτικών φορέων, το οποίο θα αγωνιστεί για έναν εναλλακτικό δρόμο στην Ευρώπη, για ριζοσπαστικά διαφορετικούς και εναλλακτικούς μηχανισμούς αλληλεγγύης.

Ταυτόχρονα, το ΚΕΑ καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη βίας που οδήγησε στον τραγικό θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας.

Βρυξέλλες, 06/05/2010