Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη, μέλος της Ε.Γ της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την υποτιθέμενη αποχώρηση μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας στην Πρέβεζα

Αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας και την αριστερά ειδικότερα, δεν ωφελούν δημοσιεύματα που είναι εκτός πραγματικότητας που έρχονται να δυναμιτίσουν τον εσωκομματικό προσυνεδριακό διάλογο μέσα στον ΣΥΝ.

Με έκπληξη διαβάσαμε στην Αυγή της Τετάρτης 19 Μαΐου, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Ανανεωτικής Πτέρυγας, στην συνέλευση της ΠΚ Πρέβεζας αποχώρησαν μέλη της επειδή δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις.

Καμία μα καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα η παραπάνω πληροφορία.

Το Σάββατο 15 Μαΐου στις 7 μμ πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνέλευση της ΠΚ Πρέβεζας. Ήταν μια συνέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο περιεχόμενο της συζήτησης και στο συντροφικό κλίμα. Μια συνέλευση που κράτησε περισσότερο από 4 ώρες με πολλούς ομιλητές.

Από κανέναν δεν υπήρξε λεκτική επίθεση σε σύντροφο. Στις τοποθετήσεις εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την κατάσταση στο κόμμα, τα προβλήματα της κοινωνίας, την ανάγκη να βγει το κόμμα μας την επόμενη του Συνεδρίου ενωμένο και δυνατό. Κανείς δεν εξέφρασε την άποψη για δίωξη συντρόφων ή για κατάργηση των τάσεων.

Υπήρξε από πολλούς ομιλητές η απαίτηση οι σύντροφοι που έχουν κεντρικό ρόλο να σέβονται τη δεοντολογία και να εκφράζουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους τις συλλογικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη μέρα που είχαμε εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το συνέδριο, ψήφισε το 90% της οργάνωσης.

Η μάχη χαρακωμάτων στον ΣΥΝ δεν βοηθά στην παραπέρα πορεία του κόμματος. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες μέσα στον ΣΥΝ και ειδικότερα τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης.

To Γραφείο Τύπου