Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Δήλωση ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστερός GUE/NGL σε αλληλεγγύη με τους έλληνες και ευρωπαίους εργαζόμενους

Με ενότητα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη για να αντισταθούμε στις επιθέσεις: Δεν θα πληρώσουμε για την κρίση των αφεντικών!" Υποστηρίζουμε τη γενική απεργία στην Ελλάδα στις 5 Μάη - καλούμε σε διεθνή αλληλεγγύη

Ενώ οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη είναι διχασμένες στο πως να χειριστούν τη μεγέθυνση της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι ενωμένες στο ποιος θα πρέπει να πληρώσει για την κρίση. Το σύστημα είναι αποφασισμένο να κάνει την εργατική τάξη παντού στην Ευρώπη να πληρώσει για την καπιταλιστική κρίση μέσα από περικοπές των δημόσιων υπηρεσιών και μειώσεις μισθών.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εργαζόμενοι δέχονται αυτή τη στιγμή άγριες επιθέσεις στο βιοτικό τους επίπεδο. Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία αντιμετωπίζουν παρόμοιες επιθέσεις, όπως και άλλοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, συνταξιούχους και στη νέα γενιά. Είμαστε αντίθετοι με τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού κατεστημένου να χρησιμοποιήσει εθνικιστικές εντάσεις ώστε να μας διχάσει. Καθώς η φτάνει η 1η Μάη, η διεθνής ημέρα των εργαζομένων, τονίζουμε την ανάγκη για διεθνή δράση ώστε να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε σε μια ενωτική στάση όλων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη ώστε να απαντήσουμε στο ΔΝΤ, τις αγορές και τους νεο-φιλελεύθερους πολιτικούς της Ευρώπης με την εξής δήλωση: "Δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας".

Υποστηρίζουμε την προγραμματισμένη γις της 5 Μάη, γενική απεργία στην Ελλάδα και καλούμε για δράσεις διεθνούς αλληλεγγύης αυτή τη μέρα, ως ένα βήμα προς μεγαλύτερες κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στην κρίση και τις επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι.

• Αλληλεγγύη των εργαζομένων όλης της Ευρώπης με τους Έλληνες εργαζόμενους που βρίσκονται υπό επίθεση

• Όχι στη δικτατορία των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και του ΔΝΤ

• Ενότητα όλων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη - Δεν θα πληρώσουμε την κρίση των αφεντικών!

GUE/NGL
Βρυξέλλες, 30-04-2010