Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη σύνθεση. Συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Τσίπρα, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι βουλευτές Βασίλης Μουλόπουλος και Θοδωρής Δρίτσας και ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέκος Αλαβάνος.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και πλούσιο προβληματισμό για την καλύτερη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις σοβαρές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Από όλους τους ομιλητές υπογραμμίστηκε η κρισιμότητα της κατάστασης και η ανάγκη συσστράτευσης όλου του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπιστεί η κυβερνητική επίθεση που, μέσω του μηχανισμού ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, εκθεμελιώνει εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, καρατομεί τα εργατικά εισοδήματα, οδηγεί τη χώρα σε έναν καταστροφικό δρόμο ύφεσης και αδιεξόδων και την κοινωνία σε χρεοκοπία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί μεγάλη πολιτική εξόρμηση με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατοικίας.

Καλεί όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν στην πάλη κατά της κυβερνητικής πολιτικής, να συμβάλλουν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα για την αντίσταση στα μέτρα και την ανατροπή τους σε τόπους κατοικίας και εργασίας και να συμμετάσχουν στις πανεργατικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα.

Η γραμματεία θα συνεχίσει τη συζήτηση σε ενωτικό κλίμα για να δημιουργηθούν οι όροι καλύτερης πολιτικής παρέμβασης και λειτουργίας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργεί.

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ