Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ηλία Χάιδα και κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων του Νομού, πραγματοποίησε περιοδεία την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο Θεσπρωτικό όπου συζήτησαν με καταστηματάρχες, για ζητήματα που τους αφορούν και τις συνέπειες της κρίσης στα δικά τους επαγγέλματα.
Η αντιπροσωπεία του ΑΥ.ΡΙ.Ο. επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσπρωτικού και συναντήθηκε με εργαζόμενους στο Δήμο και το Δήμαρχο κο Χρήστο Αθανασίου. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα υποχρηματοδότησης των Δήμων που διαφαίνεται ότι θα οξυνθεί με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενώ οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης και την έντονη ανησυχία τους για το θολό τοπίο που υπάρχει ως προς τα θέματα που τους αφορούν με την εφαρμογή του νέου θεσμού. Οι εργαζόμενες στις κοινωνικές δομές του Δήμου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για το ενδεχόμενο διάλυσης των κοινωνικών δομών, παρά τις φραστικές θέσεις της Κυβέρνησης για την διατήρηση και επέκτασης της κοινωνικής φροντίδας, και τον κίνδυνο να απολυθούν. Η αντιπροσωπεία διατύπωσε τη θέση του ΑΥ.ΡΙ.Ο. για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και μονιμοποίηση του προσωπικού τους που απασχολείται αρκετά χρόνια σ’ αυτές και ικανοποιούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Θεσπρωτικού και συζήτησε με τις γυναίκες που απασχολούνται σ’ αυτόν και την πρόεδρο, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις προοπτικές του Συνεταιρισμού. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός είναι ο έντονος ανταγωνισμός από μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις του κλάδου και η δυσκολία του να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (π.χ. ποιότητα) έναντι του ανταγωνισμού.
Ο εκπρόσωπος του ΑΥ.ΡΙ.Ο. Ηλίας Χάιδας δήλωσε, ότι παρόμοιες κινήσεις και συλλογικές προσπάθειες παραγωγής παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο γιατί αξιοποιούν τα προϊόντα της περιοχής και δημιουργούν απασχόληση για το ντόπιο πληθυσμό, παράγοντας παράλληλα ποιοτικά προϊόντα, όσο και γιατί προάγουν τη συλλογική προσπάθεια και το συνεργατικό πνεύμα στη σφαίρα της οικονομικής δραστηριότητας.
Συνεπώς τέτοιες πρωτοβουλίες εναρμονίζονται και με τις δικές μας προτεραιότητες και θα τις στηρίξουμε.
Η Αντιπροσωπεία την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου περιόδευσε στο Καναλλάκι και επισκέφθηκε το Δημαρχείο και καταστήματα της πόλης.

27/10/2010