Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣυΡιζΑ με ομιλητή τον Βουλευτή Αττικής Θανάση Λεβέντη. Την εκδήλωση άνοιξε ο Ηλίας Χάϊδας από την Σ.Ε. Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ ενώ χαιρέτησε ο Βαγγέλης Χαρακλιάς από την Κ.Ε.του ΔηΚΚι.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Λεβέντης επέρριψε ευθύνες τόσο στην Ν.Δ. που σήμερα είναι στην Κυβέρνηση, όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, που ακολουθώντας το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης οδήγησαν την χώρα στη σημερινή κρίση, που είναι ταυτόχρονα κρίση περιβαλλοντική, κοινωνική, στο σημερινό αδιέξοδο. Η κρίση, τόνισε δεν είναι εισαγόμενη, αφού οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και στην Ελλάδα είναι οι ίδιες που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση, που εξελίσσεται σε γενικευμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Και θύμισε τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, την υπερχρέωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις μίζες από τη Ζήμενς, την καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων, το Βατοπέδι, την «αγορά του Αιώνα» για εξοπλισμούς, τη συρρίκνωση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία, την επισφάλεια στην εργασία , την προσπάθεια για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Συνεπείς στην «ελεύθερη αγορά», στην «ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου», στον «ανταγωνισμό παντού» έβαλαν «τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον» θέλουν τώρα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση που αυτοί προκάλεσαν. Αυτά τα κόμματα με αυτές τις πολιτικές πρέπει επιτέλους να ηττηθούν. Είναι φανερό σήμερα ότι δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι στενότεροι οπαδοί τους. Έχει μεγάλη σημασία να ηττηθεί ο δικομματισμός στην Ελλάδα και να ενισχυθεί η Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να ενισχυθεί ο ΣυΡιζΑ που αγωνίζεται για μια άλλη Ευρώπη μια Ευρώπη των κοινωνικών αγώνων για την ειρήνη για την ισότητα, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μια Ευρώπη της ανατροπής, που θα φέρει «τον άνθρωπο και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη»

Κλείνοντας ο ομιλητής έκφρασε την ανάγκη για ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής για ξεπέρασμα της κρίσης, που θα περιλαμβάνει:

· Να καταργηθούν αμέσως Σύμφωνα και κανόνες, από το Μάαστριχτ ως τη Λισσαβόνα που επιβάλλουν στις χώρες της Ευρώπης τον ασφυκτικό κορσέ του νεοφιλελευθερισμού, με πρώτο το Σύμφωνο Σταθερότητας.

· Να τεθεί υπό κοινωνικό έλεγχο το τραπεζικό σύστημα με άξονα την Εθνική, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

· Να πληρωθούν με άμεσες προσλήψεις τα κενά στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια και το Περιβάλλον. Να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς που να αντιστοιχούν στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

· Να υπάρξει μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα αναμορφώσει την οικονομία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημόσιων αγαθών, της κοινωνικής κατανάλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι πρόσθετοι πόροι που απαιτούνται για όλα αυτά υπάρχουν. Μπορούν να εξασφαλιστούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών, της πολυτελούς κατανάλωσης και με τη γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Με αυτούς τους προγραμματικούς στόχους ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών στις 7 Ιουνίου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: