Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣυΡιζΑ Στέλλας Φωτάκη


Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣυΡιζΑ Στέλλα Φωτάκη επισκέφτηκε χθες την Πρέβεζα και περιόδευσε μαζί με κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης σε χώρους που εργάζονται νέοι με τα προγράμματα stage, δηλαδή εργασίας με μειωμένα ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. τον Δήμο Πρέβεζας, την Νομαρχία, το Ι.Κ.Α. και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η υποψήφια , που είναι Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων με stage, συζήτησε με τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα των νέων και τόνισε ότι το stage δεν μπορεί να είναι το όραμα της νέας γενιάς. Οι νέοι λένε όχι στην επισφάλεια.Θέλουν εξασφαλισμένη και σταθερή εργασία με όλα τα δικαιώματα, που έχουν κατακτήσει με αγώνες οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η πρόταση του ΣυΡιζΑ είναι η κατάργηση του θεσμού του stage και ο προσανατολισμός των σχετικών πόρων σε προγράμματα μαθητείας, περιορισμένης χρονικής διάρκειας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν πλήρη δικαιώματα, ανάλογα με την συλλογική, ή κλαδική, ή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.