Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκε το θέμα της πρόθεσης του Αλ. Αλαβάνου να παραιτηθεί από βουλευτής και από Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Αλ. Αλαβάνος παρουσίασε τις εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Η Π.Γ. εκτίμησε τη συνεισφορά και τη συμβολή του Αλ. Αλαβάνου στην ανάπτυξη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα από τη θέση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Π.Γ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει από τον Αλ. Αλαβάνο να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να παραιτηθεί και να συνεχίσει το έργο του από την θέση ευθύνης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρουσία του είναι απαραίτητη ιδιαίτερα σε μια περίοδο που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Η Π.Γ. σημειώνει ότι στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η ενιαία πορεία και εικόνα του κόμματος με τη συμβολή όλων των δυνάμεών του καθώς και η ενδυνάμωση, εμβάθυνση και ουσιαστική αναβάθμιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, εγχείρημα που αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου