Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Νέα εκβιαστική κομματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που πρόσφατα καταδικάστηκε από τη λαϊκή ψήφο, επιχειρείται στο θέμα της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας. Προκειμένου να παρακάμψει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής της πόλης στην ανέγερση του νοσοκομείου με την απαράδεκτη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), η Κυβέρνηση δρομολογεί ήδη την κατασκευή του στον Δήμο Ζαλόγγου.

Οι ενέργειες αυτές, που επιχειρούνται παρασκηνιακά από κρατικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τη χαρακτηριστική απουσία τοπικών φορέων, κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των φορέων του Νομού.

Είναι γνωστές οι αποφάσεις της Νομαρχίας, του Δήμου και του συνόλου των φορέων για τη δημιουργία Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με χρηματοδότηση από τις Δημόσιες Επενδύσεις, αποφάσεις τις οποίες στηρίζει αγωνιστικά και το Κόμμα μας από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στα κυβερνητικά σχέδια, που επιχειρούν μέσω της αλλαγής της έδρας του Νοσοκομείου, να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Έχει αποδειχθεί και από την εφαρμογή των συμπράξεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση στην κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείων, επιβαρύνει υπέρογκα το κόστος του έργου, φορτώνει τις επόμενες γενιές φορολογούμενων για την αποπληρωμή των δανείων που θα χρησιμοποιηθούν από τους ιδιώτες και συγχρόνως εισάγει απροκάλυπτα την ιδιωτική επιχειρηματικότηταστο χώρο του νοσοκομείου, με τον ιδιώτη να έχει λόγο μέχρι και για τον ιατρικό εξοπλισμό.

Αν η Κυβέρνηση νοιάζεται για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται υγεία, ας μην το παραδώσει κι αυτό στην ελεύθερη αγορά της κερδοσκοπίας, της διαφθοράς και των σκανδάλων.

Ο ΣυΡιζΑ καταγγέλλει τις νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση το λαό της Πρέβεζας και απαιτεί τον σεβασμό της απόφασης της κοινωνίας για Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.

Θα στηρίξουμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα, την οικοδόμηση ενός ανοιχτού, ενωτικού και νικηφόρου μετώπου για την ανέγερση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΣΔΙΤ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ για όλους τους πολίτες

Πρέβεζα 25 Ιουνίου 2009

Το Γραφείο Τύπου του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας