Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους πολίτες της Πρέβεζας και όλου του Νομού, που με τη ψήφο τους μας τίμησαν στις χθεσινές ευρωεκλογές. Παρά τη μεγάλη αποχή (45%), που σημειώθηκε και στο Νομό μας, ανεβάσαμε τα εκλογικά μας ποσοστά, που ανήλθαν στο 4,69%, έναντι των Ευρωεκλογών του 2004 και των Εθνικών Εκλογών του 2007 (3,83%), τη στιγμή που Ν.Δ., ΠαΣοΚ και Κ.Κ.Ε. μειώθηκαν σε ψήφους και ποσοστά, σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2004.


Το συνολικό όμως εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στον κόσμο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά ούτε και στους δικούς μας στόχους.

Η συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος, που εκφράστηκε με τη σχετική σταθεροποίηση σε εκλογικά ποσοστά του δικομματισμού, την άνοδο του ξενόφοβου, λαϊκίστικου και ακροδεξιού ΛΑΟΣ, τη στασιμότητα και υποχώρηση της αριστεράς, αλλά και με τη μεγάλη αποχή, αποτελεί αναμφίβολα μια αρνητική εξέλιξη.

Ειδικότερα, η μεγάλη αποχή, που εκφράστηκε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κυρίως στις νεότερες ηλικίες, αποτελεί από τη μια μεριά έκφραση αποδοκιμασίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, ενώ από την άλλη δείχνει να κυριαρχείται από την έλλειψη εμπιστοσύνης στην αναζήτηση εναλλακτικών, συλλογικών και υπεύθυνων απαντήσεων στα συσσωρευμένα αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί ένα μήνυμα και για το δικό μας χώρο, που χρειάζεται να μελετήσουμε.

Ο ΣυΡιζΑ Πρέβεζας θα αξιολογήσει το μήνυμα αυτό και θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών εκείνων που με την αποχή, το λευκό και το άκυρο εξέφρασαν την απογοήτευση τους για το πολιτικό μας σύστημα και τα κόμματα που το εκφράζουν.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών, την συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας, για τη συγκρότηση ενός νέου ισχυρού ενωτικού πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος, ελπίδα και διέξοδο από την κρίση, για να ανοίξουν αισιόδοξοι δρόμοι για τη νέα γενιά και τον τόπο μας.

Δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Βαδίζουμε μπροστά. Η αύξηση της δύναμής μας στην Πρέβεζα, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, μας δίνει αισιοδοξία.

Πρέβεζα 8/6/2009

Το Γραφείο Τύπου