Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου για το γήπεδο του ΠΑΟ

Μετά το τέλος της συζήτησης ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ μπορεί να ξεκινήσει σήμερα – ανεξάρτητα εντελώς από την τύχη του Εμπορικού Κέντρου. Αυτό αναγκάστηκε να δεχθεί, θέλοντας και μη, η κυβέρνηση στη συζήτηση στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ομολόγησε ότι :

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατάθεση του φακέλου δεν αφορούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά μόνο στο Δήμο της Αθήνας.»

«Όσον αφορά το θέμα της έκδοσης άδειας εκσκαφών είναι αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε φάκελος κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι πλήρης, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα κινήσει τη διαδικασία για την έκδοση των σχετικών αδειών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία.»

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ένας μόνο είναι ο λόγος των καθυστερήσεων και των εμπλοκών: Ο Δήμαρχος της Αθήνας. Εχει ταυτισθεί με τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος της πρωτεύουσας. Μεθοδεύει να μη γίνει το γήπεδο, εφόσον δεν γίνει το Εμπορικό Κέντρο. Απειλεί τους δικαστές. Εκβιάζει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Αρνείται να καταθέσει τις αιτήσεις για τις οικοδομικές εργασίες, όπως υποχρεούται από την Σύμβαση μεταξύ του Δήμου της Αθήνας και της ΠΑΕ ΠΑΟ, άρθρο 4, παρ. 2,3 και 6.

Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ανοικτή πρόκληση.

Απευθυνόμαστε στο κ. Κακλαμάνη. Του ζητούμε να καταθέσει σήμερα κιόλας τον φάκελλο για την έκδοση της Αδειας Εκσκαφών και Αντιστηρίξεων ο οποίος μπορεί να εγκριθεί μέσα σε δύο μέρες. Και να ακολουθήσουν τάχιστα όλοι οι υπόλοιποι φάκελλοι με τις αιτήσεις για την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, σήμερα. Όχι αύριο.»